0628024865 [email protected]
Het is mijn eerste blogpost in meer dan een jaar, maar dit is zo’n moment dat ik gewoon even een update moet geven. Sinds 1 januari 2017 ben ik namelijk het ondernemersavontuur aangegaan!

Yep, ik heb mijn baan bij adidas Group opgezegd en stort me nu volledig op het doen van SEO en online marketing voor eigen klanten. Het was een moeilijke keuze om de zekerheid van fulltime dienstverband achter te laten, vooral als het bij een bedrijf als adidas is, maar nu de keuze gemaakt is twijfel ik er niet over of het de juiste was.

Waarom en waarom nu?

Halverwege 2016 ben ik door Anne Rakhorst (We Convert) benaderd voor een mooie opdracht: een dag per week SEO doen bij Nuon. Daar hoeft ik niet lang over na te denken. Als ik het bij adidas geregeld zou krijgen om tijdelijk een dag minder te werken, dan zou het wat mij betreft doorgaan! Het liep echter anders..

Toen ik te horen kreeg dat Nuon niet één dag maar twee dagen per week iemand nodig zou hebben, werd het een stuk lastiger. Mijn eerste reactie was dat het dan maar niet ging lukken. Daarnaast was ik echter ook bezig met iets anders, namelijk de switch om weer naar een bureau te gaan en SEO consultancy te doen voor meerdere klanten. Dit kwam toen ik werd benaderd door WINNRS. Zij hebben mij warm gemaakt om weer meer SEO te doen in de vorm van consultancy. Hoewel dat uiteindelijk het niet is geworden, heeft het zeker meegespeeld in de keuze en wil ik ze bedanken mij uit te dagen om verder te kijken dan mijn comfortabele positie bij adidas.

Terug naar Nuon, want daar was de situatie dus inmiddels veranderd. Nu was de keuze of ik bereid was mijn positie bij adidas op te geven voor het onzeker bestaan van een freelancer. Na veel berekeningen en gesprekken met andere freelancers (bedankt Sander, Hans) heb ik de knoop doorgehakt en ben ik ervoor gegaan.

Braveheart freedom/freelance

En nu?

Nu gaat er een hele nieuwe wereld voor me open. Weg zekerheid van dienstverband, maar in ruil daarvoor krijg ik meer variatie in werkzaamheden, verschillende opdrachtgevers en zit ik weer dieper in de SEO. Vooral dat laatste is iets waar ik erg naar uitkijk.

Voorlopig zit ik dus bij Nuon voor twee dagen per week. De overige dagen ben ik nog beschikbaar voor opdrachten. Mocht je dus interesse hebben om eens te praten of iemand naar mij te verwijzen, dan hoor ik het graag!